Mask: Kupovina Tvitera na čekanju

Tanjug
Foto: Tanjug

NjUJORK- Milijarder Ilon Mask saopštio je danas da je privremeno odložio kupovinu kompanije Tviter za 44 milijarde dolara, dok ne dobije više informacija o tome koliko lažnih ili neželjenih naloga ima na toj društvenoj mreži.

Tviter je ranije ovog mjeseca procijenio da su lažni ili spam nalozi činili u prvom kvartalu manje od 5,0 posto od njegovih 229 miliona dnevno aktivnih korisnika, preneo je Rojters.

„Ugovor o Tviteru je privremeno odložen dok se čekaju detalje koji podupiru računicu da spam/lažni nalozi zaista predstavljaju manje od 5,0 korisnika“, napisao je Mask danas na Tviteru.

Akcije ove društvene mreže su nakon njegovog tvita pale za 17,7 posto na 37,10 dolara na trgovanju prije otvaranja Njujorške berze, što je njihov najniži nivo od kada je Mask početkom aprila objavio da je kupio 9,0 posto udjela u Tviteru i nakon toga dao "najbolju i konačnu" ponudu za 100-procentno preuzimanje te kompanije po cijeni od 54,20 dolara po akciji.

Procijenjena vjerovatnoća da će kupoprodajni ugovor biti zaključen po ponuđenoj cijeni pala je ispod 50 posto prvi put u utorak, kada su akcije Tvitera pale ispod 46,75 dolara.

Mask, najbogatiji čovjek na svijetu, rekao je da će jedan od njegovih prioriteta nakon preuzimanja Tvitera biti uklanjanje "spam botova" sa platforme.

Iz Tvitera nisu odmah odgovorili na zahtjev Rojtersa za komentarom povodom današnje Maskove poruke, a ni u njegovoj kompaniji "Tesla" nisu bili dostupni za komentar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana