Како су млади милијардери дошли до невјероватног богатства

GS
Foto: X.com

Према Форбесу, сви свјетски милијардери млађи од 30 година наслиједили су своје богатство.

Потоњи прати први талас “великог трансфера богатства”, у којем се очекује да најмање хиљаду богатих људи преда 5,2 милијарде долара (4,8 милијарди евра) својим насљедницима. Очекује се да ће пренос имовине трајати чак двадесет година.

Гардиан такође преноси да данас има више милијардера него икада прије (2.781). Острвски медији предвиђају и да ће се број супербогаташа у наредним годинама повећати због преношења богатства на млађе генерације, пише Н1.

Ко су млади милијардери?

Форбес је пронашао 15 милијардера који имају 30 или мање година. Нико од њих није стекао своје богатство. Имали су користи од великог насљедства.

Међу њима је и троје д‌јеце Леонарда Дел Vecchiaja, оснивача компаније Luxottica за луксузне наочаре за сунце. Постали су милијардери након његове смрти 2022.

Двадесетосмогодишњи Леонардо Мариа и његова два млађа брата и сестре наслиједили су по 12,5% уд‌јела у власништву породице Делфин са сједиштем у Луксембургу прије двије године. Он посједује скоро трећину компаније која стоји иза брендова Ray-Ban и Oakley. Богатство сваког брата и сестре процјењује се на 4,7 милијарди долара.

Међу тридесетак младих милијардера су и 27-годишњи Фироз Mistry из Ирске и његов 25-годишњи брат Захан. Са својим уд‌јелима у Тата Сонс – матичној компанији индијског конгломерата Тате Гроуп, који посједује аутомобилске марке укључујући Јагуар Ланд Ровер, имају близу 4,9 милијарди долара под својим рукама. Својих 4,6% уд‌јела у компанији наслиједили су 2022. године такође након смрти свог оца Cyrusa Mistryja. Умро је мање од три мјесеца након њиховог д‌једа Pallonjija.

Најмлађа милијардерка на свијету је 19-годишња Ливиа Воигт, која је наслиједила скоро три посто уд‌јела у бразилском произвођачу електричне опреме WEG Индустриес. Суоснивач је њен д‌јед Werner Рицардо, који је умро 2016. године. Богатство Воигт тренутно се процјењује на 1,1 милијарду долара.

На листи је и њена старија сестра Дора Воигт де Assis, која има 26 година.

Француз Бернард Арнаулт и његова породица већ су неко вријеме усидрени на првом мјесту генералне листе најбогатијих Земљана. У међувремену, Jeff Безос и Елон Мaск смјењују се на другом мјесту листе најбогатијих.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана