Биткоин оборио рекорд, премашио 65.000 долара

Танјуг
Foto: ИЛУСТРАЦИЈА

ЊУЈОРК - Вриједности биткоина је забиљежила данас ниво рекорд свих времена премашивши ниво од 65.000 долара, јер су инвеститори славили успјешан старт трговања фјучерсима биткоина на Вол Стриту.

Највећа свјетска криптовалута по тржишној капитализацији порасла је за више од 2,0 посто на 65.607,92 долара, надмашивши ранији рекорд од 64.899 долара који је поставила средином априла, јавља ЦНБЦ.

Оптимистичне изјаве инвестиционог ветерана и милијардера Пола Тјудора Џонса подигле су тржишно расположење и допринеле расту вредности биткоина. „Биткоин ће бити одлична заштита. Криптовалуте ће бити одлична заштита... сасвим је јасно да он (биткоин) у овом тренутку води у утакмици са златом...

Мислим да ће он такође билти добра заштита од инфлације. Тренутно ми је дражи од злата", рекао је Џонс гостујући на ЦНБЦ. На Њујоршкој берзи је јуче кренуло трговање биткоин фјучерсима, при чему је главни актер био фонд ПроШеарс Биткоин Стратеџи ЕТФ, који је трговање почео по цени од 40 долара по акцији, под ознаком "БИТО", и завршио дан с растом од 5,0 посто.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана