Београђанин из Кеније: Кад 50 милиона људи поштује мjере

Танјуг
Београђанин из Кеније: Кад 50 милиона људи поштује мjере

НАЈРОБИ - Влада Кеније увела је непоходне превентивне мjере како би спречила ширење епидемије корона вируса, као што су забрања кретања од 19 часова до 6 ујутру, укинут је градски и међуградски превоз и затворени тржни центри, каже за Тањуг Стефан Топаловић, Београђанин који неколико година живи са породицом у Најробију.

Званичан број оболелих у Кенији је 158, преминуло је 16 особа, а излечене четири, али су примењене веома рестриктивне мере, како би се ширење корона вируса држало под контролом.

Грађани су, истиче Стефан, врло дисциплиновани, иако су сви, без изузетка, уплашени за здавље и живот, свој и својих ближњих.

"Мислим да је веома импресивно видети да скоро сви људи, у земљи која има више од 50 милиона становника, поштују сва правила која имају за циљ да оболелих буде што мање," каже саговорник Тањуга.

"Банке су обезбедиле проток новца онлајн и на банкоматима. Апотеке, продавнице и пекаре раде пуним капацитетима. За сада нема несташица намирница и делује као да ће бити довољно свега што нам је потребно," каже Стефан.

"Овде је ситуација релативно добра, с обрзиром на околности," објашњава Стефан.

Стефанова супруга Андреа, која је у другом стању, затекла се у Београду.

"Требало је да дођем у мају, па да се заједно вратимо у Најроби, али су наши планови, за сада, одложени.

Жао ми је само што нисам уз њу сада када сам јој најпотребнији" каже Стефан и додаје да се нада ће ће се све окончати што пре, а до тада: "Чувамо се колико је то у нашој моћи и надамо се најбољем".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана