Адвокат Трампа поручио да његовом клијенту неће бити стављење лисице на суду у Њујорку

Kliks
Foto: ABC

Адвокат Џо Такопина, који заступа Доналда Трампа, поручио је да његовом клијенту неће бити стављене лисице на суду у Њујорку сљедеће седмице.

 

Упитан на америчком АБЦ Њусу како очекује да се суђење одвијати, Такопина је мишљења да је сигуран да ће тужилац покушати извући сваки дјелић публицитета који могу од ове ствари, али је поново додао да Трампу неће бити стављене лисице.

"Кажу да ће затворити улице око зграде суда, затворити зграду суда. Ући ћемо тамо... изјасниће се невиним, почет ћемо разговарати о подношењу захтјева, што ћемо учинити одмах и врло агресивно, у вези с правном одрживошћу овог случаја", казао је Такопина.

Подсјећамо, Трамп је реаговао на подизање оптужнице против њега у случају гдје се терети за плаћање шутње звијезди филмова за одрасле Сторми Даниелс о њиховој афери.

"Ово је политички прогон и мијешање у изборе на највишој разини у историји. Од времена када сам сишао низ златне покретне степенице у Трамп Товеру, па чак и прије него што сам присегнуо као ваш предсједник Сједињених Држава, радикални лијеви демократи - непријатељи марљивих мушкараца и жена ове земље - били су укључени у лов на вјештице како би уништили покрет Маке Америка Грет Агаин", написао је Трумп у својој реакцији.
Након тога навео је и друге афере за које је био сумњичен: Русија, Муелерова истрага, Украјина, Први и други опозив те рација у Мар-а-Лагу за коју је написао да је била незаконита и противуставна.

“Демократи су лагали, варали и крали у својој опсједнутости покушајима да 'добију Трумпа', али сада су учинили незамисливо - оптужили потпуно недужну особу у чину очитог мијешања у изборе. Никада прије у историји наше нације то није учињено. Демократи су варали безброј пута током десетљећа, укључујући шпијунирање моје кампање, али користити наш правосудни сустав како би казнили политичког противника, који је случајно предсједник Сједињених Државе и далеко водећи републикански кандидат за предсједника, никада се прије није догодило", поручио је Трaмп.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана