10 најбизарнијих захтjева послатих локалним властима

Independent
10 најбизарнијих захтjева послатих локалним властима

Једна особа захтjевала је да зна какви тачно планови станице за одбрану Вигана у случају напада змаја - ово је само један од бизарних захтјева које су људи упутили на основу закона о слободи приступа информацијама локалним властима у Великој Британији, пише "Independent".

Асоцијација локалних власти објавила је десет најбизарнијих захтјева које су људи упутили локалним властима – укључујући захтјев за добијање информације у вези са тим колико је тачно дјеце чиповано.

Погледајте све захтјеве који су доспјели на ову, помало необичну, листу:

- Какве тачно планове Виган посједује када је удбрана града у питању у случају напада змаја? (Виган)

- Молим вас да ми доставите листу свих животиња које сте замрзли након марта 2012. године, укључујући ту и тип животиње као и њихову количину. (Кембриџ)

- Колико су пута локалне власти платиле услугу истјеривача ђавола, видовњака или религиозног ицелјитеља? Да ли су они своју службу обавили на одраслој особи, дјетету, љубимцу или згради? (Росендејл)

- Молим вас да ме обавијестите колико се обилазница налази унутар граница вашег округа? (Лестешир)

- Које све мјере опреза, припреме, планирања и финансирања су предузете у случају да астероид погоди Вортинг, слети у Вортинг или соларна активност узурпира електромагнетна поља? (Вортинг)

- Колико рупа у кабинама тоалета је пронађено у јавним тоалетима и општинским зградама у посљедњих 10 година? (Росендејл)

- Колико тијела се налази у мртвачницама, а која нико није тражио у посљедњих 10 година? Колико се та тијела тамо налазе? Колико су те особе биле старе када су умрле? Да ли је могуће добити њихова имена? (Ричмонд)

- Колико људи у граду посједује дозволу за држање тигра, лава, леопарда, риса или пантера као љубимца? (Скарборо)

- Колико је захтјева било послато савјету за приступ историјским зградама и довођење „истраживача духова"? (Бирмингем)

- Колико дјеце која се налазе под бригом локалних власти је микрочиповано? (Саутенд)

Јавне установе могу да одбију послати захтјев уколико се он сматра узнемирујућим, прескупим или су информације изузете од овог акта.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана