Дајанина исповијест: Осјећала сам се као јагње које воде на клање VIDEO

Агенције
Дајанина исповијест: Осјећала сам се као јагње које воде на клање VIDEO

Недавно објављени транскрипти аудио снимака које је Дајна слала Ендрјуу Мортону, аутору њене биографије "Diana: Her True Story", откривају датаље о њеном венчању и браку са принцом Чарлесом и његовој афери са Камилом Паркер Боулс.

Нико није могао ни да сања у каквом стању је била Лејди Дајна само неколико недјеља послије вјенчања, које је преко телевизијских пријамника пратило 750 милиона гледалаца.

Дајана је одлучила да исприча своју причу, а Мортону је снимке слала преко посредника. Једини њен услов је био да се не сазна да је она одавала икакве информације.

"Вјенчали смо се у сриједу. У понедјељак (27. јула 1981.) смо били на посљедњој проби и већ тада све камере су биле уперене у нас. Схватила сам како ће изгледати моја свадба. Исплакала сам се. Сломила сам се због разних ствари. Чак је и прича са Камилом постала актуелна током наше вјеридбе. Очајнички сам покушавала зрело да се односим према цијелој ситуацији, али нисам имала никаквих темеља за тако нешто и нисам ни са ким могла о томе да причам", рекла је Дајна и присјетила се да су она и Чарлс били јако уморни на дан вјенчања.

Он јој је вече прије "великог дана" послао прстен и поруку у којој је писало:

"Јако сам поносан на тебе. Када сутра дођеш у цркву, ја ћу те чекати пред олтаром. Само их све гледај у очи и 'среди их'".

Дајна је ноћ прије свадбе имала једну од горих "булимичних епизода".

"Појела сам све што сам могла да пронађем. Нико није разумио шта се догађа. Све је било обавијено велом тајне. То вече било ми је лоше, а то је био и показатељ ствари које слиједе", испричала је она.

Уочи саме свадбе била је јако мирна.

"Била сам јако, јако мирна, смртно мирна. Осјећала сам се као јагње које воде на клање. Нисам могла ништа да урадим. Уочи вјенчања провела сам своју посљедњу ноћ слободе са сестром Џејн у Кларенс Хаусу", повјерила се Мортону.

Присјетила се да је, док је корачала према олтару, погледом тражила Камилу, јер је знала да је ту негдје.

"Сјећам се да сам била толико заљубљена у свог будућег супруга да нисам могла да скренем поглед са нега. Заиста сам мислила да сам најсрећнија дјевојка на свијету. Он ће се бринути о мени до краја живота. Ето, јако сам погрешила са том претпоставком", присјетила се.

Диана је током позирања након вјенчања схватила и да је пред њом велика улога, али није знала што ће морати да ради и због тога ју је хватала паника.

"Никада нисам заиста покушала да откажем вјенчање, али најгори тренутак је дошао када смо дошли у Броудландс, гдје смо провели први дио нашег меденог мјесеца. Мислила сам да сам само лоше воље и имала сам велику наду у себи, која је нестала кроз дан или два. Током првог дијела меденог мјесеца, Чарлс је све вријеме читао књиге које смо онда морали током ручка да анализирамо. У другом дијелу меденог мјесеца, који смо провели на јахти, свако вече смо морали да забављамо све најважније људе у земљи. Уопште нисмо имали времена за себе и јако тешко сам то прихватала", испричала хе Дајана.

Тада је имала највеће проблеме са булимијом. Преједала се и двије секунде касније повраћала. Због тога је имала проблема са емоцијама, па је скоро цио медени мјесец провела у сузама. Послије меденог мјесеца, Дајна је постала опсједнута Камилом, коју је сањала скоро свако вече. Чарлс јој је довео и психијатра, али он није могао да јој помогне, па јој је стално бивало све горе и горе.

"Проблем је било то што су сви мислили да ћу да се навикнем да сам Принцеза од Велса преко ноћи. Са мном су се ви понашали као да сам од стакла, али сам се ја и даље према свима понашала исто", рекла је она присјећајући се да је њеном супругу мајка увијек била била на првом мјесту, па онда бака, а тек на крају она.

"Морали су да ми објасне да је то нормално, јер, глупе ли помисли, ја сам увијек мислила да човеку супруга мора да буде на првом мјесту, па тек онда сви остали", исповедала се Дајна.

"Тада сам и смршала највише у животу, па су људи почели да коментаришу мој изглед. Била сам толико депресивна да сам покушала да пресјечем вене", признала је принцеза Мортону. Вратила се у Лондон гдје је неколико психоаналитичара и психијатара покушало да јој помогне, па су ју ставили на терапију валијумом и, како је рекла, "свим осталим".

На крају је, ипак, сама Дајна рекла љекарима да јој не требају лијекови већ само вријеме да се навикне на своју нову улогу. Ситуација јој се, међутим, нагло побољшала када је у октобру сазнала да је трудна. Ипак, због булимије и сталних обавеза, трудноћу је јако тешко подносила. Због свега тога, краљевска породица је гледала на њу као на проблем па су сви коментарисали "јадан Чарлс".

Дајана је још открила и да, неколико година након вјенчања са принцом Чарлсом, није разговарала са својом мајком пошто се осјећала као да ју је издала током вјенчања.

"Стално је плакала и говорила да не може да се носи са притиском. Ја сам ипак мислила да сам ја била та која је под притиском, пошто сам се ја удавала. Страшно ме је изневерила", открила је принцеза Дајна.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана