Скелети без руку и стопала откривени у Геринговој вили у Пољској

Танјуг
Foto: Агенције

ВАРШАВА - Пет људских скелета без руку и стопала откривено је у војном штабу нацистичког вође Адолфа Хитлера на источном фронту у данашњој Пољској, који се налазио у вили команданта ратног ваздухопловства (Луфтвафеа) Хермана Геринга.

Тијела три одрасле особе, бебе и старијег дјетета открила је група Латебра фондација - археолози аматери, који су неколико година ископавали на том локалитету уз званичну дозволу, навели су чланови групе и званичници, пренио је Ројтерс.

"Никада не бисте очекивали такве ствари на таквом мјесту... најчуваније мјесто у Трећем рајху, а послије рата Руси су преузели ово мјесто", рекао је члан Латебра Доминик Маркјевич.

Према његовим ријечима, сви су се питали шта је тамо могло да се догоди, али им ништа разумно није пало на памет.             

"Уопште нисмо знали са чиме имамо посла. Да ли су то били неки окултни ритуали фанатика Трећег рајха? Немамо појма, казао је Маркјевич.

Он је додао да није јасно да ли скелети датирају из Другог свјетског рата или су тамо касније сахрањени.

Званичници округа Сроково у коме се вила налази, рекли су да су тијела пронађена закопана у земље у дјелу зграде у којој је некада био дрвени под.

Портпарол тужилаштва Данијел Бродовски рекао је да је истрага покренута и да су скелети прегледани.

Та вила је била један од Хитлерових војних штабова током Другог свјетског рата и састојала се од око 200 објеката на површини од 250 хектара.

Већина тих објеката је уништена током повлачења њемачких снага 1945. у намјери да се спријечи да падну у руке совјетској Црвеној армији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана