Skeleti bez ruku i stopala otkriveni u Geringovoj vili u Poljskoj

Tanjug
Foto: Agencije

VARŠAVA - Pet ljudskih skeleta bez ruku i stopala otkriveno je u vojnom štabu nacističkog vođe Adolfa Hitlera na istočnom frontu u današnjoj Poljskoj, koji se nalazio u vili komandanta ratnog vazduhoplovstva (Luftvafea) Hermana Geringa.

Tijela tri odrasle osobe, bebe i starijeg djeteta otkrila je grupa Latebra fondacija - arheolozi amateri, koji su nekoliko godina iskopavali na tom lokalitetu uz zvaničnu dozvolu, naveli su članovi grupe i zvaničnici, prenio je Rojters.

"Nikada ne biste očekivali takve stvari na takvom mjestu... najčuvanije mjesto u Trećem rajhu, a poslije rata Rusi su preuzeli ovo mjesto", rekao je član Latebra Dominik Markjevič.

Prema njegovim riječima, svi su se pitali šta je tamo moglo da se dogodi, ali im ništa razumno nije palo na pamet.             

"Uopšte nismo znali sa čime imamo posla. Da li su to bili neki okultni rituali fanatika Trećeg rajha? Nemamo pojma, kazao je Markjevič.

On je dodao da nije jasno da li skeleti datiraju iz Drugog svjetskog rata ili su tamo kasnije sahranjeni.

Zvaničnici okruga Srokovo u kome se vila nalazi, rekli su da su tijela pronađena zakopana u zemlje u djelu zgrade u kojoj je nekada bio drveni pod.

Portparol tužilaštva Danijel Brodovski rekao je da je istraga pokrenuta i da su skeleti pregledani.

Ta vila je bila jedan od Hitlerovih vojnih štabova tokom Drugog svjetskog rata i sastojala se od oko 200 objekata na površini od 250 hektara.

Većina tih objekata je uništena tokom povlačenja njemačkih snaga 1945. u namjeri da se spriječi da padnu u ruke sovjetskoj Crvenoj armiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana