Звиздић није доставио потписе подршке

Ж. Д.
Звиздић није доставио потписе подршке

Сарајево - Предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић игнорисао је закључак Представничког дома Парламента БиХ и на јучерашњој његовој сједници није доставио тражене потписе подршке.

Посланици су прихватили иницијативу Садика Ахметовића из Независног блока да за 24. октобар буде заказана заједничка сједница оба дома Парламента БиХ на којој ће расправљати о функционисању Савјета министара, с обзиром на то да у Представничком дому одавно нема већине.

Предсједавајући Клуба посланика СНСД-а Сташа Кошарац казао је да је јасно да Звиздић игнорише Представнички дом.

- Зашто нису СДС, ПДП, НДП и СДА изашли са списком и рекли ово су 22 посланика који подржавају Звиздића? Он нема већину. Зашто Предсједништво БиХ не реагује? Очигледно имају амбицију да остану у техничком мандату, да би извршили нека кадровска рјешења - казао је Кошарац.

Замјеник предсједавајућег Представничког дома Младен Босић из СДС-а позвао је посланике СНСД-а да предложе да у дневни ред буде уврштена смјена Савјета министара.

- Ако би и било изгласано неповјерење Савјету министара, ситуација би била још гора, јер би био створен вакуум - рекао је Босић и додао да не постоји нова парламентарна већина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана