Звиздић: Добре шансе да се БиХ прикључи ЕУ

Срна
Звиздић: Добре шансе да се БиХ прикључи ЕУ

Сарајево - Предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић оцијенио је да изјава њемачког канцелара Ангеле Меркел да је, упркос потешкоћама, примијетан напредак БиХ на путу ЕУ интеграција и да постоје добре шансе да се БиХ прикључи Унији, представља изузетно позитиван сигнал.

Звиздић сматра да ово представља охрабрујућу и подстицајну поруку за све нивое власти у БиХ да се још активније посвете реализацији приоритета, а то су европске интеграције, економски развој и владавина права.

"Изјава потврђује изузетно важну чињеницу да су Меркелова и ЕУ препознали активности и напоре које на реализацији циљева њемачко-британске иницијативе и имплементацији Споразума о стабилизацији и придруживању спроводе Предсједништво, парламент и Савјет министара БиХ", истакао је Звиздић у саопштењу.

Предсједавајући Савјета министара БиХ сматра да оваква изјава њемачког канцелара, снагом своје мериторности, јасно поручује да је БиХ успјела да превлада период дужег застоја на путу ЕУ интеграција.

Он је додао да изјава Мекрелове још једном потврђује европску перспективу БиХ и јасно указује на чињеницу да ће наставак досадашњег пуног и продуктивног радног ангажмана уз постојање позитивне политичке сарадње, посебно на нивоу парламента БиХ и Савјета министара, бити кључни фактор наставка пута БиХ ка ЕУ интеграцијама. 

Њемачки канцелар Ангела Меркел сматра да постоје добре шансе да се БиХ, Србија и Албанија придруже ЕУ. "Кроз све потешкоће које тренутно имамо у тим земљама, примијетан је и напредак", навела је Меркелова у поруци објављеној пред званичну посјету балканским земљама идуће седмице. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана