Житељи Вухана изашли на улице, жељни свјежих намирница ФОТО

Тањуг
У Вухану становници полако излазе из кућа, жељни да лично купе свјеже намирнице после вишенедељног живота у изолацији
Foto: ГС | У Вухану становници полако излазе из кућа, жељни да лично купе свјеже намирнице после вишенедељног живота у изолацији

ВУХАН - У Вухану, где је у децембру избила епидемија корона вируса, становници полако излазе из кућа, жељни да лично купе свјеже намирнице после вишенедељног живота у изолацији који је подразумјевао доставу робе.


Многа насеља у граду су још увек одвојена пластичним зидовима високим два метра који су подигнути на почетку кризе са циљем социјалног дистанцирања и изолације заједница. Због тога су грађани Вухана у потпуности били ослоњени на онлајн доставе.

У једном насељу станари и трговци сада тргују преко баријера.

Купци су се попели на столице како би видели робу изложену преко ограде, питајући трговце гласно за цијене, а онда би помоћу апликација на мобилним телефонима платили робу.

“Сигурније је да продајемо преко ових барикада”, каже власник једне фарме свиња.

Неки супермаркети такође су отворени данас, а испред једног био је дугачак ред купаца на дистанци од 1,5 метра, који се протезао око блокова.

Сви грађани и даље носе маске и изгледа да су срећни што је завршена онлајн куповина и достава намирница, наводи Ројтерс.

Један од купаца у реду по имену Донг каже да такве намирнице нису биле свјеже, ни укусне.

“Ако сами одемо у продавницу имаћемо већи избор”, рекао је он.

Вухан се припрема за укидање изолације 8. априла када ће људима први пут од 23. јануара бити дозвољено да изађу из града.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана