Захтијевају откочивање тражења несталих Срба

Г. М.
Захтијевају откочивање тражења несталих Срба

Источно Сарајево - Тужилаштву БиХ упутићемо допис у којем тражимо одговор на питање зашто се не наставља тражење несталих припадника српског народа на сарајевској депонији у Бућа потоку, на Казанима, на Тргу Меше Селимовића на Алипашином пољу, на Озрену и у јами Радача код Мостара.

Изјавио је то предсједник Удружења породица несталих сарајевско-романијске регије Милан Мандић и истакао да породице несталих никада неће одустати од тог захтјева. Мандића је Савез удружења породица несталих, који чини шест удружења из РС, овластио за иступање у јавности, као и за заступање у Институту за нестала лица БиХ, у којем је Мандић члан Савјетодавног одбора.

- Тај процес закочен је мјесецима. Али никада нећемо дозволити да се, без обзира на све покушаје и махинације, обустави тражење несталих припадника српског народа, да се дискриминишу српске жртве и обмањују њихове породице.

Очигледно је да је ријеч о опструкцији, исто као и у случају идентификације 625 тијела у три спомен костурнице у РС - казао је Мандић.

Додао је да је члан Колегијума директора Института за нестале БиХ Амор Машовић пажњу са очигледне дискриминације над српским жртвама покушао да скрене дезинформацијама које је изнио у допису Тужилаштву, у којем тврди да је за тражење несталих Срба потребна сагласност Колегијума директора, што није тачно. Портпарол Тужилаштва БиХ Борис Грубешић каже да процес тражења несталих није окончан.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана