Вучић: Увек ћу да подржим Српску и Додика

Танјуг
Вучић: Увек ћу да подржим Српску и Додика

МОСТАР - Предсједник Србије Александар Вучић поручио је данас у Мостару да ће увијек и у свему подржати Републику Српску и предсједника Милорада Додика.

-Он је у праву за једну ствар - ако ви кршите процедуре унутар једне земље око најтежих питања, моралних, политичких и правних дисквалификација, и на то не реагује нико, напротив, сви споља прихватају као нешто нормално - онда ту нешто није нормално”, - изјавио је Вучић новинарима у Мостару.

Вучић је рекао да Додик најбоље зна шта ће са Републиком Српском и да се одлично разумије у интересе Српске, али да га је замолио да се причека још два дана, у нади да ће можда нешто бити предузето.

Он је једној новинарки сугерисао да се не труде више да обмањују народ.

-Проблем је у томе што измишљате, што не можете да се држите чињеница. Ви у Сарајеву морате да измислите нешто - рекао је Вучић.

Утврђено да Србија није одговорна за Сребреницу

-Пред Међународним судом правде је утврђено да Србија ни на који начин није одговорна за наводни геноцид у Сребреници - изјавио је Александар Вучић.

Он је приликом обиласка привредног сајма у Мостару рекао да јесте учињен ужасан злочин и да, „када ми будемо подносили предлоге резолуција рецимо о Јасеновцу или о Крагујевцу, Краљеву, Јајинцима и многим другим стратиштима, нећемо да кажемо ко је то починио“.

Предсједник Србије је оцијенио да је ситуација компликована и комплексна.

-Наша порука је да покушавамо да сачувамо мир, да не користимо сваку прилику да говоримо лоше једни о другима, да се не хватамо за гушу у сваком тренутку... Ми нисмо никога напали ни оптуживали за било шта, а само погледајте са чим се суочавамо - изјавио је Вучић.

Бошњачки дио мисије БиХ при УН једнострано је, без одлуке Предсједништа БиХ, уз спонзорство дијела западних земаља, покренуо иницијативу за усвајање нове резолуције о Сребреници у Генералној скупштини УН. Претходно је прије девет година Русија ставила вето у Савјету безбједности УН на британску резолуцију о Сребреници.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана