Вучић: О Словенцима мислим све најбоље, њиховим политичарима нећу да се извиним

Танјуг
Foto: Танјуг

ЊУЈОРК - Предсједник Србије Александар Вучић рекао је данас у Њујорку да није желио да увреди народ Словеније и да о њима мисли све најбоље, али да њиховим политичарима нема намјеру да се извињава јер, како је рекао, воде одвратну политику.

“Ја сам рекао да су Словенци били одвратни, мислећи на седницу Савета безбедности. То је била тема и свакоме је било јасно да се односи на појединца и односи се на њихову политику. Свакако да то није речник који би требало користити, али сам људски рекао шта мислим о њиховој политици”, рекао је Вучић у обраћању новинарима. 

Он је додао да о Словенцима као народу мисли све најбоље и да има много пријатеља и родбине у Словенији.

“Ако сам било кога увредио, желим да се извиним целокупној јавности Словеније и да истовремено кажем да нећу да се извињавам словеначким политичарима, јер воде одвратну политику према Србији и српском народу”, рекао је Вучић.

Додао је да је његова изјава извучена из контекста и таква оцијењена као нешто “страшно”, али да нарушавање територијалног интегритета Србије није оцијењено као “страшно”.

“Није страшно што спонзоришу резолуцију о Сребреници против нашег народа, а да нас претходно ни не консултују, не обавесте, не питају. Користим прилику и да позовем (премијера Словеније) Роберта Голоба и председницу (Словеније Наташу) Пирц Мусар у Београд и Србију. Свакако је потребно још један пут да се извиним, да укажем на то да свакако нисам мислио на Словенце, али да им у лице кажем шта мислим све о њиховој лошој политици према Србији и српском народу”, закључио је Вучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана