Вишковић, Затлер: Опредијељеност за европске интеграције

Срна
Вишковић, Затлер: Опредијељеност за европске интеграције

БАЊАЛУКА - Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић истакао је на састанку са шефом Делегације ЕУ у БиХ Јоханом Затлером опредијељеност Српске за европске интеграције, те саговорника упознао о Програму економских реформи Републике Српске за период 2020-2022. године, креираном у складу са препорукама из Мишљења Европске комисије.

Вишковић је на састанку у Бањалуци поновио да Република Српска прва у БиХ испуњава обавезе када је ријеч о европским интеграцијама и нагласио да ће наставити да активно даје допринос спровођењу активности по питању опредијељености за европски пут, уважавајући уставне надлежности у БиХ, саопштено је из Бироа Владе за односе са јавношћу.

На састанку је разговарано и о реформи јавне управе, инструменту претприступне помоћи /ИПА три/, као и о активностима по питању дигитализације пословања, те предстојећим заједничким састанцима и активностима влада Републике Српске и Федерације БиХ, те Савјета министара.

Истакнуто је увјерење да ће на партнерским односима бити настављени започети реформски процеси и реализација пројеката значајних за унапређење пословног амбијента и побољшање стандарда свих грађана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана