Утезање правила о раду парламентараца у ћорсокаку

Ж. Д.
Утезање правила о раду парламентараца у ћорсокаку

Сарајево - Привремена заједничка комисија оба дома Парламента БиХ за израду приједлога измјена и допуна пословника Представничког и Дома народа посао би требало да приведе крају у јулу, али чланови комисије признају да ће тешко да ураде било шта до тада.

Комисија је са радом почела 15. фебруара, а по сопственом признању, нису далеко одмакли како због чињенице да на сједнице не долазе сви чланови, тако и због тога што нису добили довољно примједби, а нису задовољни ни методом рада.

Члан комисије Лазар Продановић из СНСД-а сматра да беспотребно губе вријеме.

- Оваквим методом рада требало би нам, фигуративно речено, 100 година да завршимо посао или, да будем прецизнији, више од мандата, јер разматрамо члан по члан пословника оба дома. Једина опција је вишечасовни рад неколико дана ако желимо да направимо посао - рекао је Продановић.

Члан Комисије Момчило Новаковић (НДП) потврђује да неког озбиљнијег напретка нема.

- Тражили смо од свих посланика и комисија домова да доставе своје примједбе, али чини ми се да ћемо сами покушати да ријешимо ова питања. Револуционарних измјена неће бити. Једино могуће рјешење је да се организује дводневна или тродневна сједница заједно са ОЕБС-ом и Европском комисијом да се нешто озбиљно уради - рекао је Новаковић.

Предсједавајући Комисије Хазим Ранчић из СДА каже да су добили веома мало примједби, па сами разматрају члан по члан пословника.

- Између осталог, разматрамо и питање доласка, односно недоласка на сједнице. Неке земље су то питање законски ријешиле. Видјећемо на крају шта ћемо од свега тога добити - рекао је Ранчић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана