Усвојен годишњи извјештај Централне банке БиХ

Срна
Усвојен годишњи извјештај Централне банке БиХ

Сарајево - Предсједништво БиХ усвојило је данас годишњи извјештај Централне банке БиХ за прошлу годину и примило к знању извјештај о раду Министарства одбране БиХ за прошлу годину.

На данашњој сједници прихваћен је Споразум о зајму /Пројекат подршке запошљавању/ између БиХ и Међународне банке за обнову и развој, као и Споразум између Савјета министара БиХ и Кабинета министара Украјине о сарадњи у области туризма, саопштено је из Предсједништва БиХ.

Министарство спољне трговине и економских односа БиХ добило је одобрење да, умјесто преговора за закључивање уговора о измјенама и допунама Уговора о слободној трговини између БиХ и Турске, обави преговоре о закључивању новог уговора о слободној трговини између двије земље.

Предсједништво БиХ именовало је пуковника Зорана Спасеновића за шефа дијела контингента Оружаних снага БиХ у операцији "Одлучна подршка" у Авганистану, а донесена је и одлука о продужењу мандата групи официра Оружаних снага БиХ слањем седме и осме ротације у овој акцији у Авганистану.

Донесена је и одлука о уништавању муниције и минско-експлозивних средстава Оружаних снага БиХ којом је наложено да буде уништена сва неисправна муниције и минско-експлозивних средстава која су, као таква, идентификована након извршених контролно-техничких прегледа на локацијама за складиштење муниције "Козловац" из Тузле, "Крчмарице" из Бањалуке, "Дужи" из Требиња, "Крупа" из Хаџића, "Кула два" из Мркоњић Града, "Блажуј" из Сарајева, "Габела" из Чапљине и "Цар Душан" из Рудог.

Предсједништво БиХ одобрило је закључивање Меморандума о разумијевању између Министарства безбједности БиХ и Министарства енергетике САД о спречавању недозвољене трговине нуклеарним и другим радиоактивним материјалом.

Донесене су и одлуке о покретању поступка за вођење преговора ради закључивања споразума између Савјета министара БиХ и Владе САД о размјени података у вези са безбједносним провјерама о тероризму, измјена у Споразуму између БиХ и ЕУ о безбједносним процедурама за размјену повјерљивих информација, Споразума између БиХ и Србије о пограничном саобраћају, Споразума између Савјета министара БиХ и Владе Аустрије о међународном друмском превозу путника и робе.

Предсједништво БиХ прихватило је Споразум о измјенама и допунама Споразума између Савјета министара БиХ и Владе Бугарске о међународном друмском превозу путника и робе, а дато је и одобрење за закључивање уговора о додјели бесповратних средстава између Централне изборне комисије БиХ и Савјета Европе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана