Универзитетска болница у Фочи: Утврђујемо како је новорођенче пало на под

Г.С.
Универзитетска болница у Фочи: Утврђујемо како је новорођенче пало на под

ФОЧА - У Универзитетској болници у Фочи је покренут интерни поступак утврђивања свих околности око инцидента који се десио у тој установи, када је новорођенче приликом порода пало на под.

Они истичу да због истраге не могу износити више података о стању бебе, али да стоје на располагању као установа свим надлежним органима који истражују овај догађај, преносе Независне.

– Изражавамо жаљење због ненамјерног нежељеног догађаја који се десио у нашој Установи. Предузете су све мјере на адекватној опсервацији новорођенчета, који се односе на љекарске прегледе, дијагностику и здравствено стање новорођенчета током боравка на Одјељењу гинекологије и акушерства је било стабилно. Након проведене дијагностичке обраде донесена је одлука надлежних љекара, педијатара и гинеколога, да се беба транспортује у Клинику за педијатрију Клиничког центра Универзитета у Сарајеву ради наставка лијечења. Нежељени догађај је пријављен од стране надлежног љекара, а у складу с правилом о пријави свих нежељених догађаја покренут је поступак – кажу они.

Портпарол Полицијске управе Фоча Маријана Елез рекла је за "Глас Српске" да им је  случај пријављен 20. августа, а пород је извршен дан раније.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана