Univerzitetska bolnica u Foči: Utvrđujemo kako je novorođenče palo na pod

G.S.
Univerzitetska bolnica u Foči: Utvrđujemo kako je novorođenče palo na pod

FOČA - U Univerzitetskoj bolnici u Foči je pokrenut interni postupak utvrđivanja svih okolnosti oko incidenta koji se desio u toj ustanovi, kada je novorođenče prilikom poroda palo na pod.

Oni ističu da zbog istrage ne mogu iznositi više podataka o stanju bebe, ali da stoje na raspolaganju kao ustanova svim nadležnim organima koji istražuju ovaj događaj, prenose Nezavisne.

– Izražavamo žaljenje zbog nenamjernog neželjenog događaja koji se desio u našoj Ustanovi. Preduzete su sve mjere na adekvatnoj opservaciji novorođenčeta, koji se odnose na ljekarske preglede, dijagnostiku i zdravstveno stanje novorođenčeta tokom boravka na Odjeljenju ginekologije i akušerstva je bilo stabilno. Nakon provedene dijagnostičke obrade donesena je odluka nadležnih ljekara, pedijatara i ginekologa, da se beba transportuje u Kliniku za pedijatriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu radi nastavka liječenja. Neželjeni događaj je prijavljen od strane nadležnog ljekara, a u skladu s pravilom o prijavi svih neželjenih događaja pokrenut je postupak – kažu oni.

Portparol Policijske uprave Foča Marijana Elez rekla je za "Glas Srpske" da im je  slučaj prijavljen 20. avgusta, a porod je izvršen dan ranije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana