Уједињена Српска формирала Савјет за међународне односе

nezavisne.com
Уједињена Српска формирала Савјет за међународне односе

Бањалука - Уједињена Српска оформила је Савјет за међународне односе с циљем да направе конекцију са свим младим људима који су отишли ван граница Републике Српске, те да задрже њихове везе с РС ради могућег повратка, али и учествовања у прављењу програма за запошљавање.

На чело Савјета постављена је Валентина Кецман, која је завршила основне студије, тачније међународне односе и дипломатију у Сједињеним Америчким Државама, магистрирала у Бриселу и тренутно похађа докторске студије у Паризу.

Кецманова сматра да је неопходан повратак младих у РС који ће имплементирати своје знање у циљу унапређења своје отаџбине, као што је то она урадила.

"Није све толико лоше да се не може исправити. Млади треба да се врате у жељи да поправе то што сматрају да не функционише добро и од РС направе мјесто у којем се желе запослити и засновати породицу. Вјерујем да уколико млади буду истрајни у тражењу реформи које ће их овдје задржати, у томе могу и успјети", сматра Кецманова, додајући да ће наши људи гдје год да оду увијек бити и остати странци.

Невен Станић, генерални секретар Уједињене Српске, који је магистрирао економске односе у Великој Британији, одлучио је да живи и ради у Српској.

"Желимо кроз Савјет успоставити везу и сарадњу са свим људима који су отишли ван граница РС, да им предочимо могућности које нуди РС и на неки начин да их убиједимо да се овдје врате и да примијене своја знања. Циљ нам је и да радимо на креирању и имплементацији пројеката и стратегија које ће запошљавати младе, али и успоставити контакте с пословним субјектима, представницима дијаспоре, компанијама, институцијама, невладиним организацијама", навео је Станић.

И Марио Милановић, шеф  Тима за развој Уједињене Српске, након дугогодишњег рада у приватном и државном сектору у Аустралији, вратио се у РС са жељом да стеченим знањем помогне свом друштву и својој земљи.

Милановић сматра да је сарадња са дијаспором од изузетног значаја и да ће се тим за међународну сарадњу интензивно бавити информисањем наших људи који живе у иностранству ради покретања бизниса на нашем простору, без обзира на то да ли ће се трајно враћати.

Наталија Тривић, потпредсједник УС, наводи да ова странка отвара врата свима који имају вољу, знање и искуства како би их примијенили кроз одређене програме и рјешења за развој РС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана