Уговорен превоз тијела Бањалучанина из Канаде, сахрана за три седмице

nezavisne.com
Уговорен превоз тијела Бањалучанина из Канаде, сахрана за три седмице

Ванкувер, Бањалука - Тијело Душка Шурлана, тридесеттрогодишњег Бањалучанина који је преминуо у Канади, биће превезено за око три седмице у Бањалуку, гдје ће бити и сахрањен.

"Потребно је толико времена због компликованих процедура са амбасадом и погребним друштвом. Чим будем знала тачан датум, обавијестићу његове најближе и медије", наводи Милица Спасојевић-Супар, његова пријатељица из Ванкувера и иницијатор акције на интернету за прикупљање новца како би се платили трошкови транспорта Душковог тијела.

Истиче да се путем веб-странице "GoFundMe", америчке бесплатне платформе за прикупљање средстава, одазвало 111 људи и прикупљено је 9.595 долара.

С обзиром на то да је циљ прикупити 10.000 долара, Милица вјерује да ће остатак новца убрзо сакупити.

Према ријечима Душкових пријатеља и комшија из бањалучког насеља Кумсале, прикупљено је и више него довољно новца.

"На захтјев Бошка Шурлана, Душковог брата, престали смо прикупљати новац. Захвалио је свима који су учествовали и несебично помогли", навели су Душкови другари у Facebook групи намијењеној прикупљању помоћи за породицу.

Подсјећамо, Душко је дошао у Ванкувер прије девет мјесеци да би свој живот наставио у Канади, но сплет околности му то није дозволио, срце му је отказало и он је преминуо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана