У процедуру упућен приједлог измјена Изборног закона за Мостар

Срна
У процедуру упућен приједлог измјена Изборног закона за Мостар

Сарајево - Потпредсједник Савеза за бољу будућност /СББ/ БиХ Мирсад Ђонлагић и предсједавајући Клуба посланика СДА у Представничком дому парламента БиХ Амир Фазлић упутили су данас у парламентарну процедуру Приједлог измјена Изборног закона БиХ за град Мостар.

"Према овоме, грађани Мостара имају шансу да бирају своје представнике. Овим приједлогом закона задовољене су и уставне одредбе у вези са избором градоначелника и његова два замјеника. Овим приједлогом дефинише се укупно седам изборних јединица, од којих је једна централна изборна јединица", рекао је Ђонлагић новинарима.


Он је додао да је према овом заједничком приједлогу СДА и СББ уведен принцип ротације на мјесто градоначелника и два замјеника градоначелника, те утврђен број вијећника, односно колико која изборна јединица даје кандидата.

"Мислимо да се овим законом задовољава потреба да Мостар буде јединствен град, као и да се уз комбиновани избор градоначелника и два замјеника градоначелника задовољавају уставне потребе", рекао је Ђонлагић.

Фазлић сматра да су СББ и СДА урадили квалитетан приједлог закона који рјешава питање избора у Мостару, а задовољиће интересе грађана овог града и омогућити равноправност свих.

Фазлић је указао да су разговори са СББ-ом одржани у коректној атмосфери и изразио оптимизам да ће закон добити подршку ХДЗ-а БиХ.

Приједлог измјена Изборног закона БиХ за град Мостар упућен је у парламентарну процедуру по хитном поступку и требало би да се нађе пред посланицима на сједници 27. априла.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана