Кошарац: Српска неће остати у неуставној и недејтонској земљи од које странци праве колонију

ГС
Кошарац: Српска неће остати у неуставној и недејтонској земљи од које странци праве колонију

Замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац истакао је да се данас наставља фарса пред неуставним Судом БиХ у политички монтираном процесу против легитимно и легално изабраног предсједника Српске Милорада Додика.

- Додик манифестује изборну вољу једног народа и сваким даном има све већу подршку грађана Српске. Његове политике препознате су у регионалним и свјетским оквирима као политике мира, стабилности и поштовања права. То су политике које се темеље на Уставу и Дејтону, те позивају на унутрашњи договор сва ентитета и три конститутивна народа, без страног интервенционизма - наводи Кошарац на свом Инстаграм профилу.

Истиче, да нажалост, таква политика је усамљена у БиХ.

- Из бошњачког дијела ФБиХ константно имамо политике конфликта, нестабилности, сталне пријетње ратом и мобилизацију ратних структура. Бошњачки политички званичници упорно буде авети рата, а онда подмукло намећу наратив да су Додик и Српска кривци. Нико од њих никада није рекао ријеч против политички монтираног процеса, односно прогона легитимно и народном вољом изабраног предсједника Додика. Аплаудирају и подржавају све оно што је против Српске, српског народа и предсједника Додика, којег је тај народ изабрао, почев од политичког прогона пред неуставним Судом БиХ, резолуције о Сребреници, наметања закона и слично - напомиње Кошарац.

Додаје да бошњачки политички званични, са усхићењем кличу нелегитимном странци и бјелосвјетским пробисвјетима када деватурају Устав и дејтонску структуру БиХ, преноси РТРС.

- Крајње је вријеме да се погледају у огледало и кажу како је могуће да желе да живе са српским народом, а све што раде усмјерено је против тог народа? С ким желе да развијају партнерство ако су против оних које српски народ на демократски начин бира? Шта они хоће и шта очекују?! Сити смо лицемерја и подвала! Ова земља може опстати искључиво као дејтонска структура, састављена од Српске и ФБиХ и три конститутивна народа - додаје Кошарац.

Кошарац наводи, да ако ФБиХ не жели договор и партнерство са Српском, шта друго преостаје него мирно раздруживање.

- Српска неће остати у неуставној и недејтонској земљи од које странци праве колонију, а у којој се српском народу жели ставити терет који му не припада и погазити његова права - истиче он.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана