У По­вје­ре­ни­штву СНСД-а у До­бо­ју ви­ше од 30 бив­ших СДС-ова­ца

Д. М.
У По­вје­ре­ни­штву СНСД-а у До­бо­ју ви­ше од 30 бив­ших СДС-ова­ца

До­бој - Пред­сјед­ник СНСД-а Ми­ло­рад До­дик до­нио је зва­нич­ну од­лу­ку о име­но­ва­њу до­не­дав­ног гра­до­на­чел­ни­ка До­бо­ја и бив­шег ли­де­ра СДС-а у овом гра­ду Обре­на Пе­тро­ви­ћа за пред­сјед­ни­ка По­вје­ре­ни­штва Град­ског од­бо­ра СНСД-а До­бој.

До­дик је име­но­вао и укуп­но 52 чла­на по­вје­ре­ни­штва, од че­га је чак 31 бив­ши члан и функ­ци­о­нер СДС-а. По­ред Обре­на Пе­тро­ви­ћа, у по­вје­ре­ни­штву су и не­ка­да­шњи пот­пред­сјед­ник СДС-а и ак­ту­ел­ни гра­до­на­чел­ник До­бо­ја Бо­рис Је­ри­нић, ње­гов за­мје­ник Дра­ган Ва­си­лић, за­тим пот­пред­сјед­ник до­бој­ског пар­ла­мен­та Ми­лош Бу­кеј­ло­вић, бив­ша пред­сјед­ни­ца Омла­ди­не СДС-а Ни­на Бу­кеј­ло­вић, као и бив­ши од­бор­ни­ци те стран­ке Пре­драг Ла­зић, Сло­бо­дан Не­шко­вић, Дар­ко Ву­ко­је­вић, Де­јан На­рић, Ален Стар­че­вић, Мла­ден Фи­ли­по­вић, Да­ли­бор­ка Лу­кић, Ра­да Та­на­сић, као и још два­де­се­так до­бој­ских функ­ци­о­не­ра и чел­ни­ка ло­кал­них пред­у­зе­ћа и уста­но­ва ко­ји су на­пу­сти­ли СДС.

Од звуч­ни­јих име­на до­бој­ског СНСД-а у по­вје­ре­ни­штву су ду­го­го­ди­шњи функ­ци­о­нер и шеф нај­ја­че вла­да­ју­ће стран­ке у До­бо­ју Урош Го­стић, Са­ња Ву­лић, ак­ту­ел­ни по­сла­ник из До­бо­ја Алек­сан­дар По­по­вић и бив­ши по­сла­ник Ја­сна Лу­кић, за­тим бив­ши ди­рек­тор “Же­ље­зни­ца РС” Пет­ко Ста­но­је­вић, бив­ши на­чел­ник Цен­тра јав­не без­бјед­но­сти До­бој Ти­хо­мир На­рић, бив­ши ге­не­рал­ни се­кре­тар Вла­де РС Вла­до Бла­го­је­вић и још де­се­так ру­ко­во­ди­ла­ца фи­ли­ја­ла ре­пу­блич­ких ин­сти­ту­ци­ја у гра­ду под Тре­ба­вом.

Оно што упа­да у очи је да у по­вје­ре­ни­штву не­ма по­сла­ни­ка у На­род­ној скуп­шти­ни РС Да­ни­је­ла Јо­ши­ћа и Не­бој­ше Ма­ри­ћа, ко­ји су по­сла­нич­ке ман­да­те осво­ји­ли као кан­ди­да­ти СДС-а, али ко­је је ли­дер ове стран­ке Ву­ко­та Го­ве­да­ри­ца ка­сни­је ис­кљу­чио из стран­ке, као и Обре­на Пе­тро­ви­ћа и Бо­ри­са Је­ри­ни­ћа.

Обрен Пе­тро­вић је ра­ни­је на­ја­вио да ће при­сту­пи­ти СНСД-у, исто као и Бо­рис Је­ри­нић, док Јо­шић и Ма­рић ни­су да­ва­ли ни­ка­кве из­ја­ве о овом пи­та­њу. Ни­је­дан од њих у пе­так ни­је од­го­ва­рао на на­ше по­зи­ве.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана