У понедјељак поново о годишњем националном програму

Срна
У понедјељак поново о годишњем националном програму

Сарајево - Нацрт годишњег националног програма БиХ 2018-2019. године наћи ће се у понедјељак, 11. марта, по пети пут на дневном реду сједнице Савјета министара у техничком мандату.

Овај документ, чији је предлагач Комисија за НАТО интеграциони процес БиХ, скидан је са дневног реда ранијих сједница на захтјев српских министара, а усвајањем овог документа бошњачка страна условљава именовање предсједавајућег новог сазива Савјета министара.

Савјет министара у техничком мандату требало би да на сједници у понедјељак одлучује о утврђивању датума почетка рада државног затвора у Источном Сарајеву.

Ријеч је о наставку прекинуте сједнице од 26. фебруара, на којој је промијењен распоред тачака дневног реда.

У наставку прекинуте сједнице министри би требало да разматрају Информацију о стању у области миграција у БиХ у вези са повећаним приливом миграната у БиХ и Приједлог одлуке о одређивању привремених прихватних центара за смјештај миграната на локацији творнице “Бира” и локацији Ђачког дома “Борићи” у Бихаћу.

На дневном реду је и Приједлог програма рада Савјета министара за 2019. годину.

По окончању ове сједнице требало би да буде одржана још једна, на чијем дневном реду је Приједлог одлуке о привременом финансирању институција БиХ и међународних обавеза БиХ од априла до јуна 2019. године.

Савјет министара у техничком мандату размотриће Приједлог одлуке о усвајању Стратегије комуницирања о процесу приступања БиХ ЕУ - од кандидатског статуса до чланства, са Приједлогом наведене стратегије.

Биће ријечи и о Информацији “Преглед захтјева ЕУ за усклађивање и анализу недостатака у сектору пољопривреде, прехране и руралног развоја БиХ у 2017. години”, Информацији о напретку у имплементацији програма територијалне сарадње из оквира ИПА један и ИПА два за 2018. годину и Информацији о кретању макроекономских показатеља од јануара до децембра 2018. године.

Пред министрима ће се наћи и Анализа спољнотрговинске размјене БиХ за 2018. годину.

Наставак раније прекинуте сједнице заказан је за 12.00 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана