У новом Парламенту Српске пет посланика из Приједора

РТРС
У новом Парламенту Српске пет посланика из Приједора

Протекле четири године интересе Приједорчана у Народној скупштини Републике Српске заступала су четири посланика, док ће у нови парламентарни сазив сјести пет посланика из Приједора. Сви ће се, кажу, залагати за интересе града, али неће одустати од програма и принципа политичких партија из којих долазе.

Нови – стари посланик у Народној скупштини Републике Српске ДНС-ов Душко Ивић, сједиће и наредне четири године у парламентарној клупи, док ће му друштво правити још један партијски колега - Мирко Совиљ. ДНС ће тако у парламенту Српске заступати два приједорска доктора.

-ДНС ће сигурно наставити да заступа своју умјерену политику, да из угла политике штити народне интересе широм Српске, а тако и града Приједора. Очекујемо да ће њихово мјесто бити добро дошло - истиче Мелнко Ђаковић, предсједник ГО ДНС Приједор. 

Социјалдемократи у граду на Сани и више су него задовољни постигнутим резултатима, нарочито великој разлици гласова у корист Милорада Додика за српског члана Предсједништва БиХ и Жељке Цвијановић предсједнице Републике Српске у односу на противкандидате. Приједорски СНСД у протеклом сазиву парламента Српске имао је једног посланика, док наредне четири године у посланичке редове одлазе два досадашња градска одборника - Дражен Врховац и Драгослав Кабић.

-Њихов приоритет ће бити, прије свега Приједор, политика СНСД-а на цијелој Изборној једини 1, јер није ово само резултат, практично сви смо из ове изборне јединице учествовали у томе - истиче Саша Бурсаћ, предсједник ГО СНСД Приједор. 

Резултатом је задовољани и приједорски СДС иако, како кажу, није поновљен онај од прије четири године. У посланичке редове, умјесто још актуелног СДС-овог паламентарца Душана Берића, улази Милан Тубин.

-Оно за шта ћу се залагати то су грађани Приједора, Козарске Дубице и све општине изборне јединице 1, као сви грађани Српске, а након тога долазе интереси СДС-а - истиче Тубин, који је и предсједник ГО СДС Приједора.

И док једни напуштају парламент, други улазе у посланичке клупе. Има и оних који ће само да продуже посланички стаж. Међу њима разних профила и занимања, а ко ће се како показати – видјећемо у наредне четири године!

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана