Тероризам у име вјере нема везе са исламом

Срна
Тероризам у име вјере нема везе са исламом

Сарајево - Министар цивилних послова БиХ Адил Османовић и министар за вјерска питања Саудијске Арабије Салих ал Шејх осудили су дјеловања екстремистичких група, наглашавајући да тероризам који се чини у име вјере нема никакве везе са исламом.

Они су током сусрета у Сарајеву истакли потребу борбе на свим нивоима, укључујући образовни и идеолошки, против свих облика екстеремистичког дјеловања, саопштено је из Министарства цивилних послова БиХ.

Саговорници су нагласили да је образовање једна од кључних области за развој модерног друштва, нарочито у борби против екстремизма свих врста.

Османовић је подсјетио Шејха да је у припреми израда меморандума о сарадњи двије земље у областима образовања, те научне и техничке сарадње.

"Велики број студената из БиХ студира у Саудијској Арабији. Наша жеља је да сарадњу проширимо и на начин да саудијским студентима приближимо могућности за школовање у БиХ, али и кроз размјену знања и искустава у областима науке и технике", рекао је Османовић.

Разговарано је о даљој сарадњи ове двије земље, како у области образовања као највећој инвестицији у свијету, тако и у области културе, развоја економија и улагања у инфраструктуру, а све са крањим циљем улагања у човјека и његово благостање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана