Тегелтија: Охрабрује што су јавност и социјални партнери подржали буџет

Срна
Тегелтија: Охрабрује што су јавност и социјални партнери подржали буџет

Зворник - Министар финансија Републике Српске Зоран Тегелтија изјавио је данас у Зворнику да га охрабрује то што је јавност Српске углавном изразила позитивно мишљење о буџету Српске, као и то што је буџет од највећег броја социјалних партнера добио апсолутну подршку.

„Влада Републике Српске ставила је буџет на увид јавности прије мјесец дана и у том периоду искористили смо прилику да разговарамо са социјалним партнерима, ММФ-ом, Фискалним савјетом и са јавношћу, и не видим ништа лоше у томе да буџет буде усвојен у једном читању“, рекао је Тегелтија новинарима.


Он је након разговора са градоначелником Зворника Зораном Стевановићем навео да је важно да су сви они који су заинтересовани за буџет Српске имали прилику да изнесу своје ставове.

Тегелтија је истакао да је са Стевановићем разговарао и о другим темама.

„Крај је године, праве се ребаланси, као и буџет за наредну годину, а говорили смо и о пројектима које град Зворник планира“, нагласио је Тегелтија.

Он је додао да се показало, као и до сада, да град Зворник нема финансијских проблема, да је успјешно вођен, те да је Влада Српске, ако треба, ту да помогне овој локалној заједници.

Стевановић је рекао да је прелиминарно договорена подршка граду у изградњи објекта у којем би биле смјештене правосудне институције које су одлуком Народне скупштине Републике Српске недавно додијељене Зворнику.

„Ријеч је о Окружном суду, Окружном тужилаштву, Привредном суду и одјељењу Правобранилаштва. Очекујемо да ћемо у сљедећој години обезбиједити простор за ове институције које би са радом требало да почну 1. јануара 2019. године“, најавио је Стевановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана