Свађа у СДП-у БиХ због именовања Зорнића: Мијатовић тражи оставку Машића

Ж. Д.
Свађа у СДП-у БиХ због именовања Зорнића: Мијатовић тражи оставку Машића

Сарајево - Потпредсједник СДП-а Војин Мијатовић рекао је за “Глас Српске” да предсједник Кантоналног одбора СДП-а Сарајево Дамир Машић треба да поднесе оставку на функцију на којој се налази из моралних разлога.

Истиче да Машић треба да се суочи са пропустом који се десио када је у питању именовање Енвера Зорнића за директора Јавног предузећа “Топлане” Сарајево. Овим именовањем, сматра Мијатовић, причињена је непроцјењива штета СДП-у БиХ.

- Оставком би показао да су и он, а и СДП свјесни грешке коју смо направили и да на такав минималан начин покажемо да постоји разлика између нас и свих оних које оптужујемо у политици БиХ да нису одговорни - рекао је Мијатовић.

Каже да је именовањем Зорнића дирнуто у срж и суштину функционисања и битисања СДП-а.

- Ово је нешто што нисмо смјели дозволити ни у најлуђим опцијама. Сходно томе упутио сам јавно у Градачцу на Предсједништву СДП-а захтјев Дамиру Машићу да из моралних разлога поднесе оставку, а да покушамо бар на одређени начин сачувати част и достојанство идеје коју баштинимо већ 110 година. Сматрам да бисмо тако макар на минималан начин доказали јавности у БиХ да је ово пропуст који се десио, да смо свјесни овога што смо урадили, а ни сам немам проблем да поднесем оставку, иако нисам учествовао у именовању Зорнића. Вријеме је да у политику уведемо одговорност. Не можемо критиковати ни СНСД, ни СДА ни ХДЗ за непостојање одговорности, а онда ми урадимо нешто што је неопростиво - казао је Мијатовић.

Дамир Машић јуче није одговарао на наше позиве, а на телефон се није јављао ни лидер СДП-а Нермин Никшић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана