Судија раскрчмио пословне просторе Технокома

Радмила Ђевић
Судија раскрчмио пословне просторе Технокома

Фоча - Судија Основног суда у Фочи Ермин Корда пријављен је Окружном тужилаштву у Требињу због несавјесног поступања у вршењу дужности приликом продаје пословних простора фочанског предузећа "Техноком".

Корди је на терет стављено да је у извршном поступку над имовином предузећа "Техноком", који је вођен у Основном суду у Фочи, пропустио обавезу дужног надзора и прекршио Закон о парничном поступку РС.

- Он је као поступајући судија Основног суда у Фочи благовремено изјављену жалбу филијале Правобранилаштва РС у Фочи из 2010. године, коју је требало да упути на даље поступање у року од осам дана, мимо свих законских рокова упутио на даље поступање надлежном Окружном суду у Требињу тек након четири године - казао је "Гласу Српске" извор близак истрази.

Судија је жалбу држао у ладици све док МУП РС није покренуо истрагу о продаји пословних простора "Технокома".

- Да није било те истраге, ко зна када би Корда предмет извадио из ладице. Он је осумњичен да је све пословне просторе који су били предмет жалбе, а који су припадали предузећу "Техноком", продао у извршном поступку и досудио их бизнисмену Гордану Павловићу. Корда је на тај начин трећим лицима омогућио незаконито стицање власништва над пословним просторима и оштетио предузеће "Техноком" за око 134.000 марака - додаје наш извор.

 

Опширније прочитајте у штамоаном или електронском издању "Гласа Српске"

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана