Стевандић: Упитно да ли ће бити усвојен дневни ред посебне сједнице

Срна
Стевандић: Упитно да ли ће бити усвојен дневни ред посебне сједнице

Бањалука - Потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић каже да сједница парламента Српске о случају страдања Давида Драгичевића мора да буде сазвана уколико постоји довољан број потписа посланика, али да је упитно да ли ће бити усвојен дневни ред, а самим тим и да ли ће бити и одржана.

Коментаришући захтјев опозиције за одржавање посебне сједнице парламента о случају Драгичевић, Стевандић сматра да сва нова сазнања треба да буду упућена тужилаштву, а не Народној скупштини, која је законодавно тијело.


“Али, у Српској је све затровано политичким интересима тако да не постоји ниједан случај који тренутно није у функцији изборног тровања”, оцијенио је за “ЕуроБлиц” Стевандић, који је и предсједник Уједињене Српске.

Он је рекао да ова странка у шест изборних јединица има сигурне мандате, које треба да одбрани, а да у другим јединицама поправи ситуацију и да се нађе већем броју компензација.

“Подршка /Милораду/ Додику и /Жељки/ Цвијановић ствар је националног принципа, националне одговорности и интелигенције. Нападају нас из љубоморе, нико нас не би прозвао да смо мали и небитни, него зато што знају да смо велики и битни”, сматра Стевандић.

Он је оцијенио да у Српској не постоји нико ко би дао предност концепту послушности лидеру СДА Бакиру Изетбеговићу, који оличава Савез за побједу, против концепта самосталности и опстанка Српске за шта се залажу Додик и Цвијановићева.

Говорећи о новој комисији Владе Републике Српске за Сребреницу, која би требало да буде формирана, Стевандић је истакао да одавно постоје нова сазнања и да је нејасно зашто се неко унапријед противи новој међународној комисији, те позвао и Бошњаке да учествују у раду тог тијела уколико желе да буду објективни. /крај/јп

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана