Стевандић: Противљење референдуму је одраз немоћи

Срна
Стевандић: Противљење референдуму је одраз немоћи

Бијељина - Предсједник странке "Уједињена Српска" Ненад Стевандић изјавио је данас да су се све реакције на најављени референдум у Републици Српској свеле на јадиковање и тражење међународне интервенције.

"Сви они који траже међународну интервенцију траже да се погоршају односи унутар БиХ и то сматрамо дијелом екстремистичке, или политике узнемиравања", рекао је Стевандић на конференцији за новинаре у Бијељини.


Позиве да се поништи одлука Народне скупштине који су упућени OHR-у и реакције из амбасада он је назвао потпуно ретроградним и већ виђеним.

"OHR се не може огласити, јер то није питање OHR-а, него је питање уставних надлежности Републике Српске", поручио је Стевандић и оцијенио да су такви позиви само одраз немоћи оних који су против било каквог референдума у Републици Српској.

Он је позвао све политичке факторе да тему референдума убудуће не користе у дневно-политичке сврхе и истакао да је ријеч о референдуму за који има највише сагласности и који ће бити први одржан.

"Послије овог референдума Република Српска ће бити у бољој преговарачкој позицији о сваком питању, зато што је након проведеног референдума наша преговарачка позиција заснована на провјери свих важних питања код народа, демократским изјашњавањем и тестирањем његове воље", закључио је Стевандић.

Према његовим ријечима, због тога се провођење референдума толико спутава, јер сви знају да је након референдума, било којег и о било чему, Република Српска у бољој будућој преговарачкој позицији.

Стевандић је додао да је апсолутна сагласност свих политичких фактора око најважнијих питања, као што је референдум и одређивање датума за његово одржавање, потврда политике коју води странка "Уједињена Српска" и њеног утицаја.

Уочи састанка у Градском одбору "Уједињене Српске" у Бијељини, Стевандић је рекао да очекује добар резултат на изборима, посебно у великим градовима као што су Бањалука, Бијељина, Добој и Требиње.

Предсједник Градског одбора "Уједињене Српске" у Бијељини Цвијетин Лукић рекао је да ће о подршци кандидату за градоначелника, ова странка одлучити на основу њиховог програма.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана