Стевандић: Нећемо дозволити одлучивање у БиХ, без сагласности ентитета и народа

ГС
Стевандић: Нећемо дозволити одлучивање у БиХ, без сагласности ентитета и народа

Република Српска неће дозволити одлучивање у БиХ, без сагласности ентитета и народа у БиХ, јер је то у супротности са Уставом и Дејтонским мировним споразумом, те ће се акти донесени на такав начин сматрати неприхватљивим, рекао је предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић. који је у Бањалуци разговарао са шефом Mисије Организације за европску безбједност и сарадњу у БиХ амбасадором Брајаном Агелером.

Као примјер, Стевандић је навео понашање амбасадора БиХ при УН Златка Лагумџије, а у вези са упућивањем резолуције о Сребреници у Генералну скупштину Уједињених нација без сагласности Предсједништва БиХ.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске изразио спремност за конструктиван дијалог у рјешавању питања од заједничког интереса.

- На састанку је разговарано о актуелној политичкој ситуацији у Републици Српској и БиХ и истакнута важност међусобног дијалога и сарадње у циљу очувања мира и стабилности у земљи и региону, наведено је у саопштењу Народне скупштине Српске.

Стевандић је упознао амбасадора Агелера са демократским капацитетом Народне скупштине Републике Српске и институција и могућности да Република Српска доноси самостално одлуке у складу са Уставом Републике Српске и Уставом БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана