Српска има одговор на Резолуцију о Сребреници

GS
Foto: X.com

Ако Генерална скупштина УН-а изгласа Резолуцију о Сребреници, Српска ће имати свој одговор. Питање је да ли ће Срби у заједничким институцијама уопште одлучивати. Важне одлуке биће усвојене на свесрпском сабору, одмах након гласања о Резолуцији.

"Република Српска ће веома јасно одговорити на овај срамни покушај да се један народ квалификује, подмукло се увуче у школско образовање прича о геноцидним Србима. Нећемо никада дозволити себи да такву квалификацију прихватимо. Што се тиче БиХ, ми не видимо начин да у њој одлучујемо. Да будемо у њој", рекао је предсједник Републике Српске Милорад Додик.

Они који су убијали Србе у Другом свјетском рату, сада би да српски народ прогласе геноцидним. И то тако, што се крше све законске процедуре, јер Резолуција није усаглашена у Предсједништву БиХ. 

"Сам пут те резолуције показује какве су намјере њене. Дакле идете из земље идете од представника једног од конститутивних народа. Нисте ништа усагласили, нисте ништа обезбиједили. Никакву унутрашњу сагласност око тога. Нисте никога консултовали. Иако се односи на многе. И онда се појављују спонзори и коспонзори они који су кроз историју тешко окрвавили своје руке", каже српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић.

Исте поруке стижу и од оних који су протеклом рату бранили Републику Српску. Резолуција о Сребреници није порука мира, већ неправда према српском народу. 

"Ko је поднио ту резолуцију Руанда и Њемачка, Њемачка која је зачетник свих ратова била увијек фашистичка. И сада она се представља као неки добротвор, као неко ко хоће да осуди српски народ а знамо шта су нама овдје радили", каже Љубомир Егић, предсједник Борачке организације Соколац.

"Управо они који су правили геноцид и највеће злочине у Другом свјетском рату, а то је њемачки народ је покретач те резолуције. Шта друго да причамо ако знамо да је хашки трибунал осудио на 1.100 година 63 Србина, од тога седам доживотних робија, а Нирнбершки суд је осудио двадесет нациста", каже Милан Јоловић, ратни командант специјалне јединице "Вукови са Дрине", преноси Атв.

Генерална скупштина УН-а о Резолуцији о Сребреници требало би да одлучује наредне седмице. Ако прође, она није обавезујућа јер није усвојена у Савјету безбједности УН-а.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана