СПС утврдио листе, Ђурић кандидат за предсједника Српске

Срна, Танјуг
СПС утврдио листе, Ђурић кандидат за предсједника Српске

ПРИЈЕДОР - Неђо Ђурић кандидат је Социјалистичке партије Српске (СПС) за предсједника Републике Српске, одлучено је данас на сједници Предсједништва СПС-а на којој су усвојене листе кандидата за Народну скупштину Српске.

Ђурић је редовни члан Академије наука и умјетности Републике Српске у радном саставу. Један је од оснивача СПС-а и члан је Предсједништва партије.

Предсједник СПС Горан Селак поручио је да је за ову странку Српска изнад свега, да се залажу за што ширу сарадњу са Србијом и да њихов политички пут подразумијева окупљање српског народа око заједничких циљева и интереса, саопштено је из СПС-а.

-Наше листе чине најбољи и најквалитетнији људи у свим изборним јединицама, а наш кандидат за предсједника Републике Српске је истински патриота, човјек који је обављао најодговорније функције у друштву и који има одговор и рјешења за Српску - рекао је Селак након сједнице Предсједништва СПС-а.

Селак је изразио част што је сједници Предсједништва СПС-а присуствовао предсједник Покрета социјалиста Србије Александар Вулин.

-Он је човјек чију искрену подршку имају сви они који желе добро српском народу и сви они који су спремни да раде на окупљању и заједништву Срба, ма гдје живјели - нагласио је Селак.

Истакао је да СПС дијели заједничке вриједности и циљеве са Покретом социјалиста и да се залаже за "ширу сарадњу Српске и Србије и за подршку Србима ма гдје живјели".

-Наша политика је политика мира и стабилности, економске и демографске обнове и јачања Српске и Србије. Залажемо се за напредак, али и за чување и његовање слободарске традиције нашег народа, јер знамо ко смо и знамо за шта се боримо - поручио је лидер Социјалистичке партије Српске, како је саопштио Покрет социјалиста.

Вулин је на састанку са Селаком и највишим руководиоцима СПС-а поручио да је Република Српска приоритет за Србију а јака и развијена Српска циљ свих оних који желе добро српском народу.

-Овде сам међу пријатељима и браћом који се боре да Српска буде што јача и развијенија и има најчвршће односе са својом матицом Србијом. Ми смо партије левице, стало нам је до социјалне правде и да сви људи имају једнаку шансу, али смо и национално одговорне левице које знају колико је битно сачувати свој народ. Зато сам захвалан свим члановима СПС на искреном, патриотском односу према Србији. Срби у Републици Српској треба да буду јединствени, јер само на тај начин могу да се изборе за своја права и сачувају своја огњишта - истакао је Вулин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана