СНСД креће у реорганизацију на свим нивоима

С.Т.
СНСД креће у реорганизацију на свим нивоима

Бањалука - Предсједник Извршног одбора СНСД-а Небојша Радмановић рекао је да ће се сједница овог одбора одвијати у три наставка прије него што буде сједница Главног одбора која ће се одржати тек када се објаве коначни резултати избора.

"Оно што је јасно јесте да ће Извршни одбор покренути питања према Главном одбору око одређених реогранизација унутар  СНСД-а које смо видјели и раније прије избора, али нисмо били у позицији да то урадимо - рекао је Рамановић након сједнице Извршног одбора вечерас у Бањалуци

Он је додао да нема нема неких велики потеза, рушења и смјена као што су неки очекивали, те да их неће ни бити.

"СНСД јесте изгубио један број начелника али његов укупан резултат није лош. Интересантно је да нико не спомиње смјене у другим партијама а има оних који су велики губитници" - истакао је Радмановић.

Он је ракао да ће СНСД искористити ову прилику да поправи уочене слабости, не само на локалном нивоу него и у Главном и Извршном одбору.

"Све што радимо радимо да бисмо побиједили на изборима 2014. године јер процијењујемо да су алтернативе у РС слабе. - нагласио је Радмановић

Предсјендик СНСД-а Милорад Додик рекао је да се Извршни одбор бави јачањем странке и оним што треба учинити у наредном времену.

" То радимо уз чињеницу да су се десили избори и да су познате посљедице тих избора али СНСД има укупну снагу да стабилизује своју структуру и озбиљно се припреми за идуће изборе. - рекао је Додик

Он је додао да је до сада распуштено десет општинских одбора зато што што су имале лоше резултете

" Један број одбора који је исто имао лошије резултате могу да направе скупштинске већине и они нису распуштени, а у готово свим одборима буће одржани унутарстраначки избори онда када то закључи Главни одбор - истакао је Додик.

Он је рекао да се СНСД супроставља томе да им неко други намеће шта ће радити,

"Имамо довољно унутрашње снаге да сагледамо све слабости организације, одређених појединаца и процеса који су се дешавали, те да направимо адекватне акционе планове за свако отворено питање које уочимо и то се неће урадити на једној сједници Извршног одбора - рекао је Додик

Додао је да је све то један процес и да ће СНСД за мјесец до три имати комплетан план реорганизације странке,

Он је истакао да ће улазак више партија у локалне парламенте довести до проблема, а као примјере је навео скупштину Теслића у којој ће бити 15 партија те Прњавора гдје ће бити по један одборник из девет различитих партија.

"СНСД је и даље става да се иде на изборни процес који би подразумјевао затворене листе и већи цензус али то не зависи само од нас" рекао је Додик.

Додик је још истакао да СНСД није доживио драматичан пораз него упозорење за поправљање позиција.

"Наредне сједнице Извршног одбора уз екпертизе стручњака допринијеће да партија уђе способнија и спремнија као и акционо јдинственија за идуће изборе, - закључио је Додик и додао да је већина чланова Извршног одбора говорила и о дијелу сопствене одговорности што даје снагу СНСД-у да иде даље"

Калабић и Гостић

"Глас Српске" сазнаје да је током сједнице Извршног одбора водижа жустра расправа око одговорности руководства прњаворског СНСД-а на чели са Драгом Калабићем као и добојског СНСД-а кога предводи Урош Гостић, који је више пута излазио са засједања сједнице. Расправа се водила и одговорности руководсва бијељинског обора и Мирослава Миловановића за кога нису, наводно, изнесене жестоке критике као за Калабића и Гостића.

Предсједник странке Милорад Додик напустио је сједницу након давања изјава медијима,  односно послије два и по часа зајседања док су се остали чланови вратили на наставак сједнице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана