СНС излази на локалне изборе у 42 општине

Агенције
СНС излази на локалне изборе у 42 општине

Бањалука - Српска напредна странка у Републици Српској добила је овјеру Централне изборне комисије за излазак на локалне изборе у 42 општине и наступиће заједно са Српском радикалном странком РС, потврдио је потпредсједник странке Саша Миловановић, преносе агенције.

Миловановић је најавио да ће странка изаћи на изборе под називом коалиције „Напредна Српска”, односно напредна општина у којој се налази њен локални одбор.

Он је додао да у случају учешћа већег броја политичких партија треба да се донесе заједничка одлука у вези са називом коалиције, док ће у општинама гдје нема коалиционог партнера СНС изаћи самостално.

Према његовим ријечима, Главни одбор странке дао је једногласну подршку Адаму Шукалу као једином легалном и легитимном предсједнику странке, и закључио да је странка политички и кадровски консолидован, те да ће на предстојећим локалним изборима потврдити узлазни тренд.

Миловановић је рекао да је странка формирала правни тим на челу са адвокатом Дарком Кременовићем, који ће у сарадњи са правним тимом СНС из Београда да се бави правном проблематиком и заступа странку у поступку уписа у судски регистар, с обзиром да је Јован Митровић „незаконито покушао да у судски регистар упиште себе као предсједника и овлаштено лице за заступање странке”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана