SIPA шаље агенте у Козару

Г. О.
SIPA шаље агенте у Козару

БAЊAЛУКA - Полицијски службеници Aгенције за истраге и заштиту БиХ (SIPA) предузели су активности и испитују наводе да припадници вехабијског покрета покушавају да купе имања у близини куће предсједника РС Милорада Додика, речено је "Гласу Српске" јуче у СИПA.

- Припадници SIPA изаћи ће на терен, гдје ће бити обављен разговор са особама којима је нуђено да продају земљиште, као и са комшијама које живе у близини имања предсједника РС - додали су у SIPA.

Мирко Aгатић, повратник из Хрватске, 26. јануара испричао је за "Глас Српске" да су вехабије долазиле у село Козара код Бањалуке и нудиле му 300.000 марака да прода земљиште у близини имања предсједника РС.

Из поткозарског села Козара као на длану се види имање Додикових у Бакинцима.

Aгатић је испричао да су му за имање давали новца колико каже или колико жели килограма злата.

Његов комшија Славко Диздар у разговору за "Глас Српске" испричао је да му вехабије долазе још од прошле године и да му је чудно што су га питали за извор воде испод куће, јер, како додаје, "за тај извор су могли само знати они који поред њега пролазе". Управо са овог извора водом се снабдијева имање предсједника РС.

Каже да су му чак предлагали да, ако жели да остане у кући, и то може, само да њима да једну собу да је користе.

Вехабије су у поткозарским селима биле и прошле седмице у потрази за имањима, за која нуде велики новац.

Директор полиције РС Гојко Васић изјавио је раније да то што су вехабије долазиле и тражиле да купе земљиште у близини имања предсједника РС "нема везе са надлежностима полиције" и да се тиме баве административне службе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана