СДА тражи да се формира резервни састав ФБиХ

Агенције
СДА тражи да се формира резервни састав ФБиХ

Сарајево - Странка демократске акције затражила је од својих кадрова у свим надлежним институцијама и тијелима да покрену иницијативу за попуну и опремање активног састава полиције у Федерацији БиХ и кантонима у складу са тренутно важећим стандардима, саопштено је из ове странке.

“Истовремено је затражено да се званично покрену процедуре за измјене закона у ФБиХ и кантонима којима ће се омогућити увођење резверног састава полиције”, кажу из СДА.

Они су додали да сматрају да је овај корак неопходан јер се Република Српска “оглушила о упозорења и апеле домаћих и дијела међународних званичника” и јер “не жели да се наруши баланс полицијских снага у ентитетима”.

“Очекујемо од осталих политичких странака у ФБиХ да се придруже и подрже ову иницијативу”, додају у овој странци и најављују да ће предузети ”све законске могућности да се из новог закона у Републици Српској уклони одредба о тзв. легендирању, која би омогућила издавање лажних бх. докумената за”, како кажу “наводно извођење полицијских акција”.

“Таква одредба противна је важећим законима и полицијским стандарима, а њоме би се омогућиле бројне злоупотребе и нарушила сигурност”, тврде у СДА. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана