СДА: Позив Беванди да потпише писмо намјере без одгађања

Срна
СДА: Позив Беванди да потпише писмо намјере без одгађања

САРАЈЕВО - Члан Колегијума Дома народа парламента БиХ Бакир Изетбеговић и члан Колегијума Представничког дома парламента БиХ Денис Звиздић позвали су министра финансија у Савјету министара Вјекослава Беванду да без одгађања потпише Писмо намјере о аранжману са Међународним монетарним фондом /ММФ/ и пошаље га тој институцији, саопштено је из СДА.

“Сви чланови Фискалног савјета из оба ентитета потписали су Писмо намјере ММФ-у, са изузетком министра Беванде и федералног министра Јелке Миличевић, који свој потпис условљавају политичким захтјевима за које немају никакво утемељење, нити ваљан аргумент”, додаје се у саопштењу.

Аранжман са ММФ-ом у овим околностима је, како се наводи, питање спаса економије БиХ, те пружања ургентне помоћи грађанима, за што су и намијењена ова новчана средства.

Сједница Фискалног савјета БиХ, на којој је требало поново да буде разматрано Писмо намјере, данас није одржана због недостатка кворума, односно јер није присуствовао ниједан представник из реда бошњачког народа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана