Саво Минић, директор Агенције за аграрна плаћања Републике Српске: Неутемељене критике из СДС-а

ATV
Саво Минић, директор Агенције за аграрна плаћања Републике Српске: Неутемељене критике из СДС-а

Бањалука - Саво Минић, директор Агенције за аграрна плаћања Републике Српске, каже да су потпуно неутемељене критике из СДС- да су подстицаје за механизацију, који су били предвиђени Правилником за капиталне инвестиције у висини од милион марака, добили само политички подобни, тачније, они блиски властима.

“Ми смо у неколико наврата доказали да постоји једна велика транспарентност испред нашег ресорног министарства и Владе Републике Српске, првенствено у смислу да је овај правилник резултат договора након низа састанака са представницима пољопривредних произвођача. Након састанка у влади РС на којем је присуствао предсједник Републике и предсједница Владе РС представници пољопривредних произвођача су изразили своје задовољство. Након тога смо објавили приједлог нацрта правилника и јавног позива на сајту Агенције и нисмо добили ни једну негативну поруку и кренуло се у објављивање јавног позива” рекао је Минић у Вечерњим вијестима АТВ-а.

Сматра да се ради о класичној манипулацији пољопривредницима гдје се сада одједном неко сјетио да у име њих говори да нешто није у реду. Каже и да су Агенција за аграрна плаћања и ресорно министарство су све исплате за физичка лица објавили на своме сајту Агенције тако да постоји максимална транспарентност.

“Аграрни буџет за ову годину је већи за 18 милиона и ради се у чистој манипулацији привредника и они то знају. Ово је једини начин да мањи пољопривредни произвођачи буду равноправни са великима”, обајшњава Минић.

Он појашњава да ће се реализација инвестиција контролисати путем комисија које именује ресорно министарство које  ће ићи на терен и утврђивати да ли су пољопривредни произвођачи набавили ону опрему која се налазила у спецификацијама у предрачунима за коју су издата рјешења о резервацији средстава.

“Ово блаћење и манипулисање нашим пољопривредним произвођачима је без било каквог основа. Они су ме и данас звали да кажу да су то ноторне лажи и да не стоје иза тога”, изјавио је Минић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана