Садик Ахметовић: Напуштамо клуб ако СДА остане породична странка

Ж. Д.
Садик Ахметовић: Напуштамо клуб ако СДА остане породична странка

Сарајево - Посланик СДА у Парламенту БиХ Садик Ахметовић рекао је јуче "Гласу Српске" да ће он и посланици Шемсудин Мехмедовић, Сенад Шепић и Салко Соколовић напустити Клуб посланика СДА ако странка и даље буде спроводила политику неколицине људи који раде у личном и интересу неколико породица.

- Остајемо само ако СДА буде водила политику у интересу БиХ и њених грађана. Сада те политике нема и дошли смо у позицију потпуног урушавања система и државе - истакао је Ахметовић дан након што су сукоби у СДА, који су ескалирали послије унутарстраначких избора, кулминирали физичким нападом Асима Сарајлића на њега.

Додао је да вјерује да ће се СДА вратити на позицију странке идеја, а не странке неколико људи који су је схватили као фирму у којој се богате одређене породице и појединци.

- Не смије се дозволити да СДА функционише као друштво акционара. Од нашег обраћања јавности након Конгреса странке у којем смо указали на нелегалан избор руководства и лоше потезе који су учињени нисмо одржали ниједну сједницу Клуба посланика у Парламенту БиХ како бисмо се одредили како ћемо гласати о појединим тачкама дневног реда. Због тога гласамо по властитој савјести. Већ смо нека врста клуба у Клубу посланика СДА. Ако се овако настави, нас четворица ћемо одлучити како ћемо даље дјеловати - казао је Ахметовић.

Истакао је да би о Сарајлићевом нападу став требало да заузму и странка и Парламент БиХ, у чијим се просторијама догодио.

- Нико из руководства странке није ме звао ни питао шта се десило. Звали су ме само пријатељи - казао је Ахметовић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана