САД потврдиле пуну подршку Шмиту

Танјуг
САД потврдиле пуну подршку Шмиту

ВАШИНГТОН- Помоћник америчког државног секретара за европска и евроазијска питања Џејмс О'Брајан саопштио је да САД потврђују пуну подршку Кристијану Шмиту и његовој употреби “бонских овлашћења”.

-То су техничке промјене које побољшавају интегритет избора, а то је оно што је потребно за добро, демократско управљање - написао је О'Брајан на друштвеној мрежи Икс.

На истој друштвеној мрежи огласила се и Амбасада САД у Сарајеву која је поздравила Шмитову одлуку да, како се наводи, донесе закон за јачање изборног интегритета у БиХ.

-Жао нам је што се све странке нису ангажовале у доброј намјери или истински заложиле за изборни интегритет. Њихов неуспјех је разлог зашто је ОХР морао да реагује. Од виталног је значаја осигурати да избори буду слободни и поштени и да грађани БиХ знају да ће њихови гласачки листићи бити пребројани онако како су обиљежени -наводе из Амбасаде САД.

Након што је Шмит, који у Републици Српској није признат као високи представник, јуче “наметнуо” одлуку о измјенама Изборног закона БиХ, из Брисела је поручено да се реформе очекују од локалних власти, а да високи представник извршна овлашћења користи “само као посљедњу мјеру.

Повезани текстови:

ЕУ није поздравила одлуку Шмита: Супервизија неспојива сa европском будућношћу БиХ

Шмит поручио: Додик је у праву

Шта je све наметнуо Шмит

Цвијановић: Кад направимо корак напријед, Шмит нас врати три уназад

Прве реакције из Српске на Шмитово наметање

Шмит наметнуо техничке измјене Изборног закона БиХ!

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана