Радојичић: Скромна средства за предизборну кампању

Срна
Радојичић: Скромна средства за предизборну кампању

Бањалука - Потпредсједник СНСД-а Игор Радојичић изјавио је да ова странка располаже веома скромним средствима којима ће бити финансирана предизборна кампања.

"То су средства од стратешке чланарине коју имамо као посебан намет, од редовне чланарине и од средстава која долазе из буџета крајње нередовно, јер многе локалне заједнице то више уопште не исплаћују", рекао је Радојичић новинарима у Бањалуци.

Он је истакао да ће предстојећа кампања бити веома скромна и неће имати елементе које је имала у неким ранијим временима на које су грађани навикли када је ријеч о СНСД-у.

"Када је ријеч о учешћу у хуманитарним акцијама, укључујући и ове поплаве, имали сте прилику видјети да су различити нивои и појединци унутар СНСД-а учествовали у томе. Посланици СНСД-а учествују са десет одсто, поред онога што је редован законски нови порез од три одсто", навео је Радојичић.

Он је нагласио да није потребно сводити на ниво демагогије то да ће неко уплатити средства која нема, јер ни друге политичке партије немају та средства.

Радојичић, који је и предсједник Градског одбора СНСД-а Бањалука, изјавио је да овај одбор већ шест мјесеци ради на програму странке кроз савјете из различитих области као што су култура, здравство, спорт, образовање и друге области.

"Радимо једну по једну концептуалну ствар што се тиче програма и наших опредјељења и циљева за наредне године", нагласио је Радојичић.

Он је подсјетио да су изборне листе утврђене и да изборна јединица која обухвата бањалучку регију даје 12 посланика за Народну скупштину, те три посланика за парламент БиХ.

"Из Градске организације СНСД-а Бањалука на листи за парламент Српске је десет кандидата, по пет мушкараца и жена", навео је Радојичић и додао да су кандидати различите старосне доби и занимања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана