Протести завршени, радници позвни на нове протесте

Срна
Протести завршени, радници позвни на нове протесте

Сарајево - Демонстранти који су се данас окупили испред Парламента ФБиХ у знак протеста одлуци Владе ФБиХ да у парламентарну процедуру упути неусаглашени закон о раду, почели су се разилазити и то након усвајања Приједлога закона због којег су протестовали.

Наводно, Исмет Бајрамовић, предсједник Савеза самосталних синдиката БиХ, позвао је демонстранте да се поново окупе испред зграде Парламента ФБиХ, сутра у 14 сати, преноси Klix.ba

Један дио демонстраната негодује те жели блокирати рад федералних институција, док други невољно напуштају улицу Хамдије Крешевљаковића у којој су се одржали протести.

Како јављају репортери klixa, испред Парламента ФБиХ остао је мали број радника незадовољних одлуком ССС БиХ.

Потпредсједник Савеза самосталних синдиката БиХ Селведин Шаторовић рекао је након усвајања Закона о раду у Дому народа да се сада од окупљених радника може очекивати све, али је позвао окупљене демонстранте да остану мирни.

Он је изјавио да није сигуран да ће га радници послушати и да је након новонастале ситуације заказана ванредна сједница Предсједништва Савеза самосталних синдиката БиХ.

Предсједник Савеза самосталних синдиката БиХ Исмет Бајрамовић рекао је да ће након усвајања закона покренути процедуру за одржавање генералног штрајка

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана