Проширене надлежности Пореске управе

Срна
Проширене надлежности Пореске управе

Бањалука - Нацртом закона о измјенама и допунама Закона о пореском поступку проширене су надлежности Пореске управе Републике Српске.

“Пореска управа Републике Српске надлежна је за вођење јединственог система регистрације, контроле и наплате доприноса, као и за инспекцијски надзор над обавезом регистрације субјеката”, наводи се у образложењу Нацрта закона.

Законским рјешењима дефинисани су и случајеви када Пореска управа може ускратити додјелу јединственог идентификационог броја.

“Дефинисано је и да Пореска управа Републике Српске може одјавити обвезника за кога се утврди да су плаћене све обавезе”, додаје се у образложењу.

Сједница Народне скупштине Републике Српске биће настављена сутра расправом о Нацрту закона о измјенама и допунама Закона о пореском поступку.

Посланици ће разматрати Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о инспекцијским пословима и Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о систему јавних служби.

Биће разматрани и Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о комуналној полицији, те Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о приватизацији државних станова.

Сједница Народне скупштине Републике Српске биће настављена у 10.00 часова.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана