Пронађена већа количина наоружања у Градишци

Срна
Пронађена већа количина наоружања у Градишци

Бањалука - Службеници Управе Министарства унутрашњих послова (МУП) Републике Српске за борбу против тероризма и екстремизма пронашли су у селу Врбашка код Градишке већу количину професионалног војног наоружања, потврђено је Срни у МУП-у Српске.

Начелник Одјељења МУП-а за односе с јавношћу Мирна Миљановић рекла је Срни да је полиција приликом претреса куће, гараже, помоћних објеката и викендице у власништву лица чији су иницијали И.Л. са привременим боравком у Швајцарској пронашла 59 нелегалних пушака, војних и ловачких, и 20 пиштоља разних произвођача и калибра.

Она је додала да је пронађено и 11.222 комада пушчане и пиштољске муниције различитог калибра, ручни рактени бацач такозвана “зоља”, десет детонирајућих упаљача, те исто толико противпјешадијских мина.

“Пронађене су 32 ручне бомбе, пет тромблонских мина, противпјешадијска мина - МРУД, два комада ТНТ експлозива, спорогорећи штапин веће дужине, више оптичких нишана, пригушивача пуцња, те тромблонских наставака разних произвођача”, навела је Миљановићева.

Надлежном тужилаштву против И.Л. биће поднесен извјештај због почињеног кривичног дјела.

Миљановићева је најавила да ће и у наредном периоду бити настављене активности на идентификацији осталих лица који се могу довести у везу са овим кривичним дјелом, с обзиром да постоје индиције да се исти баве међународним кријумчарењем наоружања и минскоескплозивних средстава.

Наоружање је пронађено у оквиру акције кодног назива “Нишан” која је усмјерена на спречавање међународног шверца оружјем, а коју су припадници Управе за борбу против тероризма и екстремизма пронашли у сарадњи са полицијским службеницима Полицијске управе Градишка.

Миљановићева је рекла да су ове активности реализоване под надзором дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука, на основу писане наредбе Основног суда у Градишци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана