Промотивни плакат НАТО-а биће замијењен у накраћем року

Срна
Промотивни плакат НАТО-а биће замијењен у накраћем року

Сарајево - Оштећени промотивни плакат НАТО-а у Источном Сарајеву, на који су вандали спрејем исписали "Побиј Србе", биће замијењен у најкраћем могућем року, речено је Срни из Амбасаде САД у БиХ.

"Све који имају другачије ставове позивамо да се укључе у конструктивну цивилизовану расправу о овој теми важној за будућност БиХ", истичу из Амбасаде.


Жалосно је, кажу у Амбасади САД, да је неко говором мржње одлучио унаказити плакат чија је намјена промоција позитивне расправе о предностима интеграције у НАТО.

Нико од надлежних органа локалне заједнице, као ни институција на нивоу БиХ и организација међународне заједнице још није ни покушао да уклони увредљиву и фашистичку поруку "Побиј Србе" са промотивног билборда НАТО-а у Источном Сарајеву.

На промотивном билборду који пропагира улазак БиХ у НАТО, јуче је уочено да је жутим спрејем исписано "Побиј Србе".

Портпарол Центра јавне безбједности Источно Сарајево Данка Тешић потврдила је јутрос Срни да су припадници овог центра евидентирали увредљиву поруку на билборду и да су, по изласку на лице мјеста, направили забиљешку, те да трагају за извршиоцима овог гнусног чина.

На промотивном билборду - "Зато БиХ у НАТО. Желим живјети у стабилној земљи!" налази се лого Министарства одбране БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана