Прихваћена задужења на основу два уговора о зајму са ЕБРД

Срна
Прихваћена задужења на основу два уговора о зајму са ЕБРД

Сарајево - Посланици Представничког дома парламента Федерације БиХ /ФБиХ/ одобрили су одлуке о прихватању задужења на основу два уговора о зајму између БиХ и Европске банке за обнову и развој /ЕБРД/.

Ријеч је о уговорима за реализацију пројекта побољшања енергетске ефикасности у Кантоналној болници Зеница и о реализацији трећег дијела пројекта Коридора “Пет це”. Из најављеног дневног реда ове друге, данашње сједнице, на приједлог федералног Министарства туризма и животне средине повучен је Приједлог закона о заштити животне средине.

Премијер ФБиХ Фадил Новалић повукао је извјештаје о раду федералног Министарства унутрашњих послова, те информације о стању безбједности у ФБиХ за 2015, 2016, 2017. и прво полугодиште 2018. године.

Представнички дом Парламента ФБиХ је са 62 гласа за, ниједним против и два уздржана, одобрио иницијативу посланика Хамдије Абдића и Албина Муслића да буде одржана тематска сједница овог дома о мигрантској кризи, посебно о ситуацији у Унско-санском кантону, али није прецизиран рок за њено одржавање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана